Ajar anda beberapa cara untuk melegakan keletihan mata

Ajar anda beberapa cara untuk melegakan keletihan mata

Ajar anda beberapa cara untuk melegakan keletihan mata

   Bagi orang yang mempunyai myopia berkaitan komputer, mereka perlu menghadapi komputer selama enam hingga lapan jam sehari. Apabila mereka menemui lebih masa dan tinggal lewat, mereka akan menghabiskan lebih banyak masa menghadapi komputer. Menatap komputer untuk masa yang lama boleh dengan mudah menyebabkan gejala seperti bengkak mata, kesakitan, mata kering, dan keletihan visual. Oleh itu, sangat penting untuk mengetahui bagaimana untuk melindungi mata anda. Perunding dunia cermin boleh membantu anda:

 

   biarkan bola mata bersenam

 

   Jika anda telah menatal di skrin komputer selama sejam, anda perlu melakukan beberapa pergerakan mata untuk melegakan keletihan mata. Sebagai contoh, lihat dan bernafas pada masa yang sama, kemudian gerakkan mata anda kembali ke tengah, bernafas, ulangi tiga kali ini, dan akhirnya teruskan dengan tindakan yang sama di bahagian bawah, kiri, dan kanan.

 

   menang sambil sibuk

 

   Berkelip boleh menggalakkan rahsia air mata di mata, dan sama rata menyebarkan air mata yang mengandungi banyak bahan-bahan di permukaan bola mata untuk menjaga mata lembap. Ramai orang terlalu fokus pada kerja, menatal di skrin komputer untuk masa yang lama, berkelip terlalu sedikit kali, mengakibatkan mata kering dan ketidakselesaan. Berehat dan berkelip mata anda beberapa kali boleh membantu membersihkan permukaan mata, yang bersamaan dengan memberi mata anda urutan.

 

   simpan rehat berselang-selang di tempat kerja

 

Pekerja pejabat profesional menggunakan komputer secara berterusan selama 6 hingga 8 jam sehari. Mereka harus berehat setiap 1 hingga 2 jam dan menjaga mata mereka dari komputer selama 10 minit. Adalah lebih baik untuk meninggalkan skrin komputer selepas bekerja selama 1 jam dan melihat sasaran jauh sehingga jelas. Beberapa saat.

 

   menegaskan urutan untuk melegakan keletihan

 

  Apabila melihat maklumat atau semasa mesyuarat, gunakan ibu jari anda untuk menggosok bahagian bawah semak imbas dan sudut atas soket mata; anda juga boleh menggunakan jari telunjuk dan jari tengah untuk menolak gerbang pelayar perlahan-lahan dari dalam ke kuil, ulangi lima atau enam kali. Kegigihan jangka panjang bukan sahaja dapat melegakan keletihan mata, tetapi juga membantu meningkatkan penglihatan.

 

   Sibuk kerja, bernafas

 

   Adakah akan menghembuskan nafas membantu melindungi mata? Mestilah. Menurut kaji selidik Jingjie.com, ramai orang naluri melambatkan kelajuan pernafasan mereka kerana mereka terlalu memberi tumpuan kepada komputer. Penyedutan boleh mempercepatkan peredaran darah dan melegakan keletihan mata.

 

mengenai kedai kami :

 

Laman Facebook:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *